Koude linzen-pasta-salade met paprika en frisse yoghurtsaus
Benodigdheden
- Kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Koksmes
- Kom
- Lepel
- Stapelbare bewaardoos
Ingrediënten
- 250 g linzen (bij voorkeur groene of bruine linzen)
- 200 g pasta (bijvoorbeeld fusilli of penne)
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 1 gele paprika, in blokjes gesneden
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 100 g cherrytomaten, gehalveerd
- 100 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (bijvoorbeeld peterselie of basilicum) voor garnering
Te nemen stappen
- Kook de linzen: Kook de linzen in een pan met gezouten water gedurende 20-25 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en laat afkoelen. (20-25 minuten)
- Kook de pasta: Kook de pasta in een aparte pan volgens de instructies op de verpakking, meestal 8-10 minuten. Giet af, spoel met koud water en laat ook afkoelen. (10 minuten)
- Snijd de groenten: Snijd de paprika’s, komkommer en cherrytomaten terwijl zowel de linzen als de pasta afkoelen. (5-10 minuten)
- Maak de yoghurtsaus: Meng in een kom de Griekse yoghurt, olijfolie, citroensap, zout en peper. Goed mengen tot een romige saus. (5 minuten)
- Combineer alles: Meng in een grote kom de linzen, pasta, gesneden groenten en de yoghurtsaus. Roer goed door. (5 minuten)
- Garneer: Voeg verse kruiden toe ter garnering en meng nogmaals lichtjes. (2 minuten)
- Koel en serveer: Laat de salade minimaal 30 minuten in de koelkast staan voordat je het serveert, zodat de smaken goed kunnen intrekken. (30 minuten)