Koude doperwtensoep met munt

hart, huid

Recept per email ontvangen

Koude Doperwtensoep met Munt

Welkom in de wereld van gezonde en smaakvolle recepten! Vandaag neem ik je mee naar Engeland, waar we een heerlijke koude doperwtensoep met munt gaan bereiden. Deze verfrissende soep is niet alleen een feest voor de smaakpapillen, maar ook rijk aan lycopeen, wat geweldig is voor je hart en huid. Perfect voor een zonnige dag of als lichte lunch!

Ingrediënten

  • 500 g verse of diepvries doperwten
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 750 ml groentebouillon
  • 1 handvol verse muntblaadjes
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Citroensap (optioneel, voor een extra frisse touch)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte ui en knoflook toe en bak deze zachtjes tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de doperwten toe en roer goed door. Bak dit mengsel nog een paar minuten totdat de doperwten helder groen zijn.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep ongeveer 5-7 minuten koken, totdat de doperwten zacht zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de muntblaadjes toe. Laat het even afkoelen voordat je verder gaat.
  5. Pureer de soep met een blender tot een gladde, romige consistentie. Proef en voeg zout, peper en citroensap naar smaak toe.
  6. Laat de soep afkoelen in de koelkast gedurende minstens 1 uur voor het serveren. Dit geeft de smaken de kans om goed tot elkaar te komen!

Serveren

Serveer de koude doperwtensoep in mooie kommen en garneer met een paar muntblaadjes en een drupje olijfolie. Deze soep is ideaal als lichte lunch of als starters gerecht op een zomers diner. Geniet van deze heerlijke, gezonde traktatie!

Dus waar wacht je nog op? Duik de keuken in en laat je verrassen door deze frisse en gezonde soep! Je hart en huid zullen je dankbaar zijn!

Rijk aan lycopeen, goed voor hart en huid.

Recept per email ontvangen

Koude doperwtensoep met munt - Veelgestelde Vragen

Verfrissend koud en snel klaar: een mediterrane klassieker vol smaak.

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.