Koreaanse Bibimbap Bowl met Ei
Welkom in de wereld van de smaken! Deze Koreaanse Bibimbap Bowl is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een echte boost voor je gezondheid. Boordevol Omega 3-vetzuren, die helpen je hart en hersenen gezond te houden, is dit recept perfect voor een voedzame maaltijd. Laten we aan de slag gaan!
Ingrediënten
- 150 g gekookte rijst (bij voorkeur bruine rijst)
- 1 wortel, julienne gesneden
- 1 courgette, julienne gesneden
- 100 g spinazie
- 1 komkommer, in dunne plakjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 1 el sesamolie
- 2 gekookte eieren
- 2 el gochujang (Koreaanse chilipasta)
- Sesamzaadjes, voor garnering
- Zout, naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en zet deze opzij.
- Verhit een pan met een beetje water en blancheer de spinazie kort, ongeveer 1-2 minuten. Laat ze uitlekken en knijp het overtollige water eruit.
- Verhit in dezelfde pan de sesamolie en roerbak de wortel en courgette gedurende 3-4 minuten. Voeg zout naar smaak toe.
- Neem een grote kom en begin met het opbouwen van je bowl: begin met een laagje rijst als basis.
- Voeg de geblancheerde spinazie, roergebakken wortel en courgette, plakjes komkommer en reepjes paprika toe in een kleurrijke cirkel bovenop de rijst.
- Snijd de gekookte eieren doormidden en leg deze bovenop de groenten in de bowl.
- Als laatste, voeg de gochujang toe (of een schepje naar smaak) en strooi er sesamzaadjes over voor een heerlijke crunch.
Tijd om te genieten!
Je Koreaanse Bibimbap Bowl ziet er niet alleen geweldig uit, maar smaakt ook fantastisch! Meng alles door elkaar en geniet van elk hapje vol gezonde voedingsstoffen. Perfect voor een lunch, diner of wanneer je maar een gezonde boost nodig hebt!
Dus waar wacht je op? Ga snel aan de slag met dit kleurrijke en voedzame recept, en geef je gezondheid een flinke opkikker!
Reacties