Koolsalade met Appel, Wortel en Yoghurt Dressing
Benodigdheden:
- Snijplank
- Schilmesje
- Saladeschaal
- Mixlepel
Ingrediënten:
- 300 gram witte kool, fijn gesneden
- 2 middelgrote wortelen, geraspt
- 1 grote appel, in blokjes
- 150 gram Griekse yoghurt
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels citroensap
- peper en zout naar smaak
Te nemen stappen:
- Kool Voorbereiden (5 minuten): Snijd de witte kool fijn en doe deze in de saladeschaal.
- Wortelen Raspen (5 minuten): Raspen de wortelen en voeg ze toe aan de kool.
- Appel Snijden (5 minuten): Snijd de appel in blokjes en voeg deze ook toe aan de schaal.
- Dressing Maken (5 minuten): Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt, honing, citroensap, peper en zout tot een gladde dressing.
- Salade Samenvoegen (5 minuten): Voeg de dressing toe aan de groenten en appel. Meng alles goed door elkaar met een mixlepel.
- Serveren (5 minuten): Laat de salade minimaal 10 minuten staan in de koelkast voor een optimale smaak. Serveer koud en geniet!
Totaal tijd: 35 minuten