Recept: Komkommerrondjes met Hüttenkäse en Zalm
Een heerlijk en gezond voorgerecht of snack dat perfect is voor een feestje of een gezellige avond. Deze komkommerrondjes zijn eenvoudig te maken en zien er prachtig uit op elke tafel.
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Snijplank
- Schiller of mes
- Lepel
- Bord of schaal voor serveren
Ingrediënten
- 1 komkommer
- 200 gram Hüttenkäse
- 150 gram gerookte zalm
- 2 eetlepels verse dille (fijngehakt)
- 1 theelepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
Begin met het wassen van de komkommer. Snijd de uiteinden eraf en vervolgens de komkommer in ronde plakjes van ongeveer 1 cm dik.
Stap 2: Meng de vulling (10 minuten)
In een kom, meng de Hüttenkäse, fijngehakte dille, citroensap, zout en peper. Roer het geheel goed door elkaar zodat alle smaken zich kunnen vermengen.
Stap 3: Assembleer de rondjes (5 minuten)
Neem een komkommerschijfje en schep een beetje van de Hüttenkäse-mengsel erop. Leg vervolgens een stuk gerookte zalm bovenop de Hüttenkäse. Herhaal dit met de rest van de schijfjes.
Stap 4: Garneren en serveren (5 minuten)
Leg de komkommerrondjes op een bord of schaal. Garneer eventueel met een drupje olijfolie of wat extra dille voor een mooi effect. Serveer direct!
Tijdslijn
- Voorbereiding: 5 minuten
- Vulling maken: 10 minuten
- Assembleer de rondjes: 5 minuten
- Garneren en serveren: 5 minuten
Totaal: 25 minuten
Geniet van je frisse en gezonde komkommerrondjes met Hüttenkäse en zalm!
Reacties