Knapperige Orzo met Broccoli & Amandelen
Benoeming: Hoofdgerecht / Bijgerecht
Bereidingstijd: 25 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totaal: 40 minuten
Benodigdheden
- Pan voor het koken van orzo
- Koekenpan
- Houten lepel
- Zeef
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 200g orzo
- 250g broccoli, in roosjes
- 50g amandelen, ongebrand en gehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels citroensap
- Zout en peper naar smaak
- Parmezaanse kaas (optioneel, voor garnering)
Te nemen stappen
-
Kook de orzo:
Kook in een grote pan met gezouten water de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal ongeveer 8-10 minuten. Roer af en toe. Giet de orzo af en zet apart.
Tijd: 10 minuten -
Kook de broccoli:
Kook in dezelfde pan de broccoli in het water waarin je de orzo hebt gekookt voor 3-4 minuten, tot ze heldergroen en beetgaar zijn. Giet af en zet apart bij de orzo.
Tijd: 5 minuten -
Bak de amandelen:
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelmatig vuur. Voeg de gehakte amandelen toe en bak ze gedurende 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn.
Tijd: 3 minuten -
Voeg knoflook toe:
Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan met amandelen en bak nog een minuut tot de knoflook geurig is.
Tijd: 1 minuut -
Combineer alles:
Voeg de gekookte orzo en broccoli toe aan de pan. Maak alles goed door elkaar en voeg citroensap, zout en peper naar smaak toe.
Tijd: 3 minuten -
Serveer:
Verdeel de knapperige orzo met broccoli en amandelen over borden en garneer eventueel met Parmezaanse kaas. Geniet ervan!
Tijd: 1 minuut
Tip:
Voor een extra smaakdimensie kun je ook wat chilivlokken toevoegen voor een lichte kick!
Reacties