Kipfilet in Romige Kerriesaus met Doperwten
Introductie: Dit recept voor kipfilet in romige kerriesaus met doperwten is eenvoudig te maken en vol van smaak. Perfect voor een doordeweekse avondmaaltijd!
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
- Bord
Ingrediënten
- 500 g kipfilet
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 200 ml kokosmelk
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 150 g doperwten (vers of diepvries)
- 2 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering (optioneel)
Stappen
-
Voorbereiding (5 minuten):
- Snijd de kipfilet in blokjes.
- Hak de ui en knoflook fijn.
-
Bak de kip (10 minuten):
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kipfiletblokjes toe en bak ze in ongeveer 5 minuten aan alle kanten goudbruin.
-
Voeg ui en knoflook toe (3 minuten):
- Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe aan de pan met kip.
- Bak dit nog 3 minuten totdat de ui glazig is.
-
Maak de sauzen (10 minuten):
- Voeg het kerriepoeder toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de kokosmelk erbij en breng het geheel aan de kook.
- Laat het 5 minuten sudderen op laag vuur.
-
Voeg doperwten toe (2 minuten):
- Voeg de doperwten toe aan de saus en laat nog 2 minuten verwarmen.
-
Serveren (5 minuten):
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip in romige kerriesaus met doperwten op een bord en garneer eventueel met verse peterselie.
Totaal tijd
Ongeveer 35 minuten van voorbereiding tot het serveren.
Eet smakelijk! Dit gerecht is heerlijk te combineren met rijst of naanbrood.
Reacties