Kip in Tomatensaus uit de Dutch Oven
Geniet van een heerlijke, rustieke maaltijd met dit eenvoudige recept voor kip in tomatensaus, bereid in een Dutch Oven. Perfect voor een gezellige avond thuis met vrienden of familie.
Benodigdheden
- Dutch Oven
- Mes
- Snijplank
- Houten lepel
Ingrediƫnten
- 4 kipfilets
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 400 gram tomatenblokjes uit blik
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 200 ml kippenbouillon
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Zout en peper naar smaak
- Versgehakte peterselie, voor garnering
Bereidingstijd
Totale tijd: Ca. 60 minuten
Stappen
- Verhit de Dutch Oven: Plaats de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Kip aanbraden: Bestrooi de kipfilets met zout en peper en braad ze aan beide kanten in de hete olie tot ze goudbruin zijn. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg in dezelfde Dutch Oven de gesnipperde ui toe en fruit tot deze glazig is. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut door.
- Voeg tomaten en kruiden toe: Voeg de tomatenblokjes, paprika, oregano, en basilicum toe. Roer goed door.
- Kip toevoegen: Leg de kip weer terug in de Dutch Oven. Schenk de kippenbouillon erover en laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur ongeveer 45 minuten sudderen, of totdat de kip volledig gaar is.
- Serveren: Proef en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig. Serveer de kip in tomatensaus bestrooid met verse peterselie.
Deze heerlijke kip in tomatensaus is perfect met een portie rijst of knapperig brood om de rijke saus mee op te deppen. Geniet ervan!