Knolselderijsoep met Hazelnoten
Tijd: 30 minuten
Aantal personen: 4
Benodigdheden:
- Snijplank
- Schilmes
- Kookpan
- Staafmixer of blender
- Soepbord of kom
- Pan voor het roosteren van de hazelnoten
Ingredienten:
- 1 grote knolselderij (ongeveer 500 gram)
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 50 ml olijfolie
- 100 gram hazelnoten
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (optioneel, voor garnering)
Stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Schil de knolselderij en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
- Groenten bakken (10 minuten): Verhit de olijfolie in een kookpan. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze totdat de ui glazig is.
- Knolselderij toevoegen (5 minuten): Voeg de blokjes knolselderij toe aan de pan en bak deze 5 minuten mee.
- Bouillon toevoegen (10 minuten): Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 15 minuten zachtjes koken, tot de knolselderij gaar is.
- Soep pureren (5 minuten): Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Hazelnoten roosteren (5 minuten): Terwijl de soep kookt, rooster je de hazelnoten in een droge pan op middelhoog vuur totdat ze goudbruin zijn. Laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
- Serveren (5 minuten): Schep de soep in borden of kommen, garneer met de gehakte hazelnoten en eventueel wat verse peterselie.
Reacties