Kip en champignons in romige saus met volkoren spaghetti
Benodigdheden
- 1 grote pan
- 1 koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Stoompan of vergiet (voor de spaghetti)
Ingrediënten
- 250 g volkoren spaghetti
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 250 g champignons, in plakjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 200 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 1 tl gedroogde tijm
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie, ter garnering
Te nemen stappen
- Stap 1: Kook de volkoren spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
- Stap 2: Verhit 2 el olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Stap 3: Voeg de fijngehakte ui en geperste knoflook toe en fruit dit ongeveer 2-3 minuten tot de ui glazig is.
- Stap 4: Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze 5-7 minuten, of tot de kip gaar en lichtbruin is.
- Stap 5: Voeg de champignons en gedroogde tijm toe en bak nog eens 3-4 minuten tot de champignons zacht zijn.
- Stap 6: Giet de kookroom erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog 3-5 minuten zachtjes sudderen.
- Stap 7: Laat de spaghetti goed uitlekken en voeg deze toe aan de pan met saus. Meng alles goed door elkaar.
- Stap 8: Serveer het gerecht warm, garneer met verse peterselie.