Kikkererwtensoep met Kokosmelk
Dit zoutarme recept voor kikkererwtensoep met kokosmelk is niet alleen gezond, maar ook heerlijk romig en vullend. Volg de onderstaande stappen om dit smakelijke gerecht te bereiden.
Benodigdheden
- 1 grote soeppan
- Snijplank
- Mes
- Staafmixer of blender
- Maatschep
- Lepel (om te roeren)
- Kookplaat
Ingrediënten
- 400 g kikkererwten (uit blik of gekookt)
- 400 ml kokosmelk
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 wortel
- 1 stengel selderij
- 1 liter groentebouillon (zoutarm)
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 el olijfolie
- Peper naar smaak
- Optioneel: verse koriander voor garnering
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten)
- Snijd de ui en knoflook fijn.
- Schil de wortel en snijd deze in blokjes.
- Snijd de selderij in kleine stukjes.
- Fruit de groenten (5 minuten)
- Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de groentes toe (5 minuten)
- Voeg de wortel en selderij toe aan de pan en bak deze samen met de ui en knoflook gedurende ongeveer 5 minuten.
- Voeg kikkererwten en specerijen toe (5 minuten)
- Voeg de kikkererwten, kurkuma en komijnpoeder toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg bouillon en kokosmelk toe (10 minuten)
- Giet de groentebouillon en kokosmelk in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Laat het soepmengsel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep (5 minuten)
- Verwijder de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
- Op smaak brengen (5 minuten)
- Proef de soep en voeg peper naar smaak toe.
- Serveren (2 minuten)
- Serveer de soep warm en garneer indien gewenst met verse koriander.
Totaal tijd: Ongeveer 42 minuten
Geniet van deze zoutarme kikkererwtensoep met kokosmelk, perfect voor een gezonde maaltijd!
Reacties