Kikkererwtencurry met Spinazie en Zoete Aardappel
Benodigdheden:
- Een grote pan
- Houten lepel
- Mes en snijplank
- Magnetron of oven (voor de zoete aardappel)
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt en afgespoeld
- 1 grote zoete aardappel, geschild en in blokjes gesneden
- 200g verse spinazie
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 cm verse gember, geraspt
- 1 blik kokosmelk (400ml)
- 2 eetlepels currypasta (of naar smaak)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (optioneel, voor garnering)
Stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Schil en snijd de zoete aardappel in blokjes.
- Snijd de ui, hak de knoflook en rasp de gember.
- Zoete aardappel koken (15 minuten):
- Kook de blokjes zoete aardappel in een pan met water gedurende 10-15 minuten tot ze gaar zijn. Giet af en zet apart.
- Curry basis maken (10 minuten):
- Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten totdat deze glazig is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten mee.
- Curry samenstellen (10 minuten):
- Voeg de currypasta toe aan de pan en roer goed door.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten, gekookte zoete aardappel en kokosmelk toe. Roer alles goed door.
- Kook het geheel 5-7 minuten op laag vuur zodat de smaken kunnen mengen.
- Spinazie toevoegen (5 minuten):
- Voeg de verse spinazie toe aan de curry en laat deze slinken.
- Serveren (5 minuten):
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de kikkererwtencurry warm, eventueel gegarneerd met verse koriander.
Totaal tijd: Ongeveer 55 minuten
Eet smakelijk!
Reacties