Kikkererwtencurry met geroosterde bloemkoolroosjes
Benodigdheden
- Bakplaat
- Kookpot
- Snijplank
- Mes
- Pan voor de curry
Ingrediënten
- 1 bloemkool, in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 blik kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 400 ml kokosmelk
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 1 stuk gember, geraspt
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Te nemen stappen
Stap 1: Bloemkool roosteren (20 minuten)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat.
- Besprenkel met olijfolie, kurkuma, komijnpoeder, zout en peper.
- Rooster de bloemkool ongeveer 20 minuten, of tot ze goudbruin en knapperig zijn.
Stap 2: Curry bereiden (25 minuten)
- Verhit een beetje olijfolie in de pan op middelhoog vuur.
- Voeg de ui toe en bak deze 5 minuten totdat hij glazig is.
- Voeg de knoflook en gember toe en bak nog 1-2 minuten mee.
- Voeg de kikkererwten, kokosmelk en tomatenblokjes toe.
- Kruid met zout en peper en laat het geheel 15 minuten sudderen.
Stap 3: Serveren (5 minuten)
- Serveer de kikkererwtencurry in een kom.
- Top met de geroosterde bloemkoolroosjes.
- Garneer met verse koriander.