Kikkererwten-Tajine met Kurkuma (Zoutarm Recept)
Benodigdheden:
- Tajine of grote hapjespan
- Snijplank
- Kooklepel
- Mes
- Kom
- Meetlepel
Ingredienten:
- 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 gele paprika, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 2 tomaten, in blokjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Peper naar smaak
- 2 kopjes groentebouillon (zoutarm)
- Verse peterselie of koriander voor garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (10 minuten):
- Snijd de ui, knoflook, paprika, courgette en tomaten in blokjes.
- Verhit de olie (5 minuten):
- Verwarm de tajine of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg de olijfolie toe en laat deze heet worden.
- Fruit de ui en knoflook (3-5 minuten):
- Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan. Bak ze totdat de ui glazig is.
- Voeg groenten en specerijen toe (10 minuten):
- Voeg de paprika en courgette toe. Bak dit 5 minuten mee.
- Voeg de kurkuma, komijn en paprikapoeder toe en roer goed door.
- Kikkererwten en bouillon toevoegen (15 minuten):
- Voeg de kikkererwten en tomaten toe aan de pan. Roer alles door elkaar.
- Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
- Laten sudderen (20 minuten):
- Zet het vuur laag, dek de pan af en laat het gerecht 20 minuten sudderen. Roer af en toe door.
- Serveren (5 minuten):
- Als het gerecht klaar is, proef dan of er extra peper nodig is. Serveer de tajine warm, eventueel gegarneerd met verse peterselie of koriander.
Totaal bereidingstijd: ongeveer 1 uur
Geniet van deze heerlijke, zoutarme kikkererwten-tajine met kurkuma!









Reacties