Kalkoenwraps met Knoflookhumus en Rucola
Deze gezonde en smakelijke kalkoenwraps zijn perfect voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd. Ze zijn eenvoudig te bereiden en zitten boordevol smaak!
Benodigdheden
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Lepel
- Kookpan of grillpan (optioneel)
Ingrediënten
- Wraps:
- 4 grote volkoren wraps
- 300g kalkoenfilet, in plakjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel paprika poeder
- Zout en peper naar smaak
- Knoflookhumus:
- 1 blik kikkererwten (400g), uitgelekt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 3 eetlepels tahin
- 2 eetlepels citroensap
- Olijfolie naar smaak
- Zout naar smaak
- Vulling:
- 100g rucola
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 komkommer, in plakken
Te nemen stappen
- Bereid de knoflookhumus:
Doe de kikkererwten, geperste knoflook, tahin, citroensap, een scheutje olijfolie en zout in de mengkom.
Meng alles goed met een staafmixer of keukenmachine tot een gladde massa ontstaat. Proef en pas de smaak aan indien nodig.
Tijd: 10 minuten
- Bak de kalkoen:
Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de plakjes kalkoenfilet toe en bestrooi met paprika poeder, zout en peper.
Bak de kalkoen 5-7 minuten aan beide kanten totdat deze volledig gaar is.
Tijd: 10 minuten
- Bereid de wraps:
Leg de volkoren wraps op een plat oppervlak. Besmeer elke wrap met een flinke lepel knoflookhumus.
Leg wat rucola, tomaatblokjes en komkommerplakken bovenop de humus.
Voeg de gebakken kalkoen toe en rol de wraps stevig op.
Tijd: 5 minuten
- Serveren:
Snijd de wraps doormidden en serveer meteen. Geniet van deze heerlijke kalkoenwraps!
Tijd: 2 minuten
Totaal bereidingstijd
Totale tijd: 27 minuten
Deze kalkoenwraps zijn niet alleen lekker maar ook een gezonde optie vol eiwitten en vezels. Perfect voor een energieke dag!
Reacties