Recept Samenvatting
    Add a header to begin generating the table of contents
    Kabeljauw met quinoa en groenten

    Kabeljauw met quinoa en groenten

    Kabeljauw met Quinoa en Groenten

    Zoek je een gezond, smaakvol en gemakkelijk te bereiden gerecht? Probeer dit recept voor kabeljauw met quinoa en groenten. Een perfecte balans tussen eiwitten, vezels en vitamines. Volg deze simpele stappen om dit voedzame gerecht thuis te maken.

    Benodigdheden

    • Oven
    • Kookpan
    • Bakpan
    • Ovenschaal

    Ingrediënten

    • 4 stukken kabeljauwfilet (elk ongeveer 150 gram)
    • 200 gram quinoa
    • 1 rode paprika, in blokjes gesneden
    • 1 courgette, in halve plakjes gesneden
    • 1 kleine rode ui, fijngehakt
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 eetlepel olijfolie
    • Zout en peper naar smaak
    • Vers gehakte peterselie voor garnering

    Bereiding

    Quinoa koken

    1. Was de quinoa grondig onder stromend water om de bittere saponine te verwijderen.
    2. Breng een pan met water aan de kook en voeg de quinoa toe. Laat ongeveer 15 minuten koken of tot de quinoa zacht is en het water heeft geabsorbeerd.
    3. Giet de quinoa af en zet apart.

    Groenten bereiden

    1. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur.
    2. Voeg de ui en knoflook toe en sauteer tot ze glazig zijn.
    3. Voeg de paprika en courgette toe en bak tot de groenten zacht zijn, ongeveer 7-10 minuten.
    4. Meng de gekookte quinoa door de groenten en breng op smaak met zout en peper.

    Kabeljauw bereiden

    1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
    2. Leg de kabeljauwfilets in een ingevette ovenschaal.
    3. Bestrooi de filets met zout en peper en eventueel andere kruiden naar smaak.
    4. Bak de kabeljauw in de oven voor ongeveer 12-15 minuten, of tot de vis makkelijk uit elkaar valt bij het prikken met een vork.

    Serveren

    1. Schep een portie van de quinoa en groenten op elk bord.
    2. Leg een stuk kabeljauw over de quinoa.
    3. Garneer met vers gehakte peterselie.

    Bereidingstijd

    Voorbereiding: 10 minuten
    Kooktijd: 30 minuten
    Totaal: 40 minuten

    Voedingswaarde

    Deze gezonde maaltijd is rijk aan eiwitten, omega-3 vetzuren en vezels. Bovendien draagt het bij aan je dagelijkse inname van groenten en vitamines vastgesteld door voedingsrichtlijnen.

    Geniet van je gezonde en heerlijke kabeljauw met quinoa en groenten!

    Praat mee in onze 'recepten' groepen

    Bekijk alle groepen die Recepten zijn

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Bekijken van 1 – 2 van 2 groepen

    Kabeljauw met quinoa en groenten - Veelgestelde Vragen

    Wat heb ik nodig voor kabeljauw met quinoa en groenten?

    Je hebt kabeljauwfilets, quinoa, groenten zoals courgette en paprika, olijfolie, knoflook, zout, en peper nodig.

    Kabeljauw moet ongeveer 4-6 minuten per kant gebakken worden in een voorverwarmde pan tot hij goudbruin en gaar is.

    Ja, je kunt rijst als alternatief voor quinoa gebruiken. Volg dezelfde kookinstructies als voor quinoa.

    De kabeljauw is gaar als het vlees ondoorzichtig is en gemakkelijk uit elkaar valt wanneer het met een vork wordt geprikt.

    Als je allergisch bent voor kabeljauw, kun je een stevige vis zoals zalm of tilapia als alternatief gebruiken.

    Ja, je kunt de groenten roosteren. Verdeel ze op een bakplaat, besprenkel met olie en rooster ze ongeveer 20-25 minuten in een oven van 200°C.

    Ja, dit recept is glutenvrij zolang je ervoor zorgt dat de quinoa en andere ingrediënten geen kruisbesmetting hebben ondergaan.

    Ja, bevroren kabeljauw kan worden gebruikt. Zorg dat je hem volledig laat ontdooien en dep droog voordat je begint met koken.

    Kruiden zoals dille, peterselie of basilicum gaan goed samen met dit gerecht. Voeg ze toe naar smaak.

    Bewaar de kabeljauw met quinoa en groenten in een afgesloten container in de koelkast en consumeer binnen twee dagen.

    Word lid van onze groepen

    Bekijk alle groepen die Hart zijn

    Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen

    Bekijken van 1 – 8 van 8 groepen