Kabeljauw met Kruidenkorst en Olijventapenade
Probeer dit heerlijke recept voor een malse kabeljauw bedekt met een kruidenkorst en een smaakvolle olijventapenade. Een perfect gerecht voor een speciale gelegenheid of een verfijnd diner.
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal
- Keukenmachine
- Koekenpan
- Kom
- Mes
- Snijplank
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets (elk ongeveer 150 gram)
- 100 gram broodkruimels
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 50 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 50 ml olijfolie
- 80 gram zwarte olijven, ontpit
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 citroen
- Zout en peper naar smaak
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
- Kruidenkorst: Meng in een kom de broodkruimels, knoflook, peterselie, tijm, Parmezaanse kaas, en een beetje olijfolie tot het mengsel kruimelig wordt.
- Leg de kabeljauwfilets in een ingevette ovenschaal en kruid ze met zout en peper.
- Druk de kruidenkorstmix op de bovenkant van elke filet.
- Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 tot 20 minuten, of totdat de vis gaar is en de bovenkant goudbruin is.
- Olijventapenade: Doe de olijven, kappertjes en een beetje olijfolie in een keukenmachine. Voeg het sap van één citroen toe. Mix tot een grove pasta.
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Serveren
Serveer de kabeljauw direct uit de oven. Schep wat van de olijventapenade over de visfilets. Garneer eventueel met een schijfje citroen en een takje peterselie. Perfect met een lichte salade of gestoomde groenten.