Hartgezonde Mexicaanse Rijstschotel uit de Instant Pot
Welkom in de wereld van hartgezonde recepten! Dit verrukkelijke Mexicaanse rijstschotel is niet alleen eenvoudig te maken, maar ook boordevol smaken en ingrediënten die jouw cholesterol verlagen en je hart ondersteunen. Tijd om de Instant Pot tevoorschijn te halen en je keuken om te toveren tot een Mexicaanse fiesta!
Wat heb je nodig?
- 1 kopje volkoren rijst
- 1 blikje zwarte bonen (uitgelekt en afgespoeld)
- 1 blikje maïs (uitgelekt)
- 1 grote rode paprika, in blokjes
- 1 middelgrote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 blikje tomatenblokjes (ontdooid, zonder zout toegevoegd)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1/2 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 2 kopjes groentebouillon of water
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de Instant Pot in de sauté modus. Voeg de olijfolie toe en bak de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten.
- Voeg de volkoren rijst, zwarte bonen, maïs, tomatenblokjes, komijnpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, groentebouillon, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.
- Sluit de Instant Pot af en stel in op hoogdruk voor 22 minuten.
- Na de kooktijd, laat je de druk op natuurlijke wijze ontsnappen voor 10 minuten en gebruik daarna de quick release voor de resterende druk.
- Open de pot, roer de rijst goed door en garneer met verse koriander.
Serveer tips
Deze Mexicaanse rijstschotel is perfect om alleen te serveren, maar je kunt hem ook aanvullen met een frisse avocado of een lepel Griekse yoghurt voor extra romigheid. Geniet van deze gezonde maaltijd!
We hopen dat je net zo enthousiast bent om dit gezonde en smaakvolle gerecht uit te proberen als wij zijn! Eet smakelijk!
Reacties