Instant Pot Groentecurry met Kokos
Welkom bij dit heerlijke recept voor Instant Pot Groentecurry met kokos! Dit gerecht is niet alleen een feest voor je smaakpapillen, maar ook een geweldige boost voor je spijsvertering. Laag in vet en vol met voedzame ingrediënten, is het perfect voor je darmen. Laat je inspireren en ga aan de slag!
Ingrediënten
- 1 eetlepel kokosolie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2,5 cm), geraspt
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel korianderpoeder
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 grote wortels, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 200 gram bloemkoolroosjes
- 100 gram spinazie
- 1 eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de Instant Pot: Zet de Instant Pot op de ‘Sauté’ modus en voeg de kokosolie toe. Laat het warm worden.
- Fruit de ui: Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze totdat hij glazig is. Dit duurt ongeveer 3-4 minuten.
- Voeg knoflook en gember toe: Roer de knoflook en gember erdoor en bak nog eens 1 minuut. De geur zal heerlijk zijn!
- Kruiden toevoegen: Voeg kurkuma, komijn en korianderpoeder toe en roer goed door. Bak het geheel nog 1 minuut voor extra smaak.
- Groenten en kokosmelk: Voeg de wortels, paprika, bloemkool en kokosmelk toe. Roer alles goed door.
- Koken: Sluit de Instant Pot en stel deze in op ‘Manual’ of ‘Pressure Cook’ voor 5 minuten.
- Laten stomen: Laat de druk op natuurlijke wijze ontsnappen voor 5 minuten, en voer daarna een snelle ontlasting uit.
- Spinazie en citroensap: Voeg de spinazie toe en roer goed door. Voeg daarna het citroensap, zout en peper naar smaak toe.
- Serveren: Geniet van deze heerlijke curry met rijst of naan en ontvang complimenten voor je gezonde kookkunsten!
Deze groentecurry is niet alleen een smaakexplosie, maar ook een geweldige manier om je lichaam te voeden. Eet smakelijk en laat je spijsvertering stralen!
Reacties