Recept: Indiase Dahl met Kikkererwten en Kokos
Benodigdheden
- Een grote pan
- Een snijplank
- Een scherp mes
- Een houten lepel
- Een maatbeker
- Een mok
Ingrediënten
- Voor de dahl:
- 200 g rode linzen
- 400 ml kokosmelk
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 stuk gember (2 cm), geraspt
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels kurkuma
- 1 theelepel chilipoeder (optioneel)
- 400 g kipkererwten (uit blik), afgespoeld en uitgelekt
- 750 ml groentebouillon
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- Verse koriander, voor garnering
Stappen
- Voorbereiding (5 minuten):
Hak de ui, knoflook en gember fijn. - Fruit de ui (5 minuten):
Verhit een beetje olie in de pan op middelhoog vuur en voeg de ui toe. Bak de ui tot deze glazig is. - Voeg kruiden toe (2 minuten):
Voeg knoflook, gember, komijn, kurkuma en chilipoeder toe. Roer goed door en bak nog 2 minuten tot de specerijen geurig zijn. - Voeg linzen en bouillon toe (10 minuten):
Voeg de rode linzen, groentebouillon en kikkererwten toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook. - Koken (20 minuten):
Verlaag het vuur en laat de dahl 20-25 minuten sudderen, roer af en toe. Voeg kokosmelk toe en kook nog 5 minuten. - Afwerken (5 minuten):
Breng op smaak met zout en peper. Garneer met verse koriander voor het serveren.
Totaalbereidingstijd
Ongeveer 50 minuten
Serveeradvies
Serveer de dahl met rijst of naanbrood en eventueel een frisse salade.
Reacties