Recept: Zoutarme Groentestoof met Peulvruchten
Dit zoutarme recept voor een groentestoof met peulvruchten is gezond, smakelijk en eenvoudig te bereiden. Perfect voor een voedzame maaltijd zonder overmatig zout.
Benodigdheden:
- Keukengerei:
- Snijplank
- Koksmes
- Koekenpan of braadpan
- Herb grinder (kruidenmaler)
- Houten lepel
- Garde
- Kom
Ingrediënten:
- 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
- 1 blik tomatenblokjes (400 g)
- 1 courgette, in blokjes
- 2 wortelen, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gerookte paprika
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel kurkuma
- Peper naar smaak
- Vers gesneden peterselie of koriander voor garnering
Stappen en Tijdslijn:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
- Was en snijd alle groenten: courgette, wortelen, rode paprika en ui. Hak de knoflook fijn.
Stap 2: Bakken van de groenten (10 minuten)
- Verhit de olijfolie in een grote koekenpan of braadpan op middelhoog vuur.
- Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze gedurende 3 minuten tot ze glazig is.
- Voeg de knoflook, courgette, wortelen en paprika toe en bak alles gedurende 7 minuten totdat de groenten lichtgaar zijn.
Stap 3: De peulvruchten en specerijen toevoegen (5 minuten)
- Voeg de kikkererwten en tomatenblokjes toe aan de pan.
- Strooi de gerookte paprika, gemalen komijn en kurkuma eroverheen. Voeg peper naar smaak toe.
- Roer goed door met een houten lepel en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
Stap 4: Serveren (5 minuten)
- Neem de pan van het vuur en laat het 2 minuten afkoelen.
- Garneer met vers gesneden peterselie of koriander voordat je het serveert.
Totaalbereidingstijd: 30 minuten
Dit heerlijke, zoutarme groentestoofgerecht met peulvruchten is rijk aan vezels en eiwitten. Eet smakelijk!
Reacties