Havermoutpannenkoeken met Kokosyoghurt en Aardbeien
Benodigdheden:
- Koekenpan
- Grote kom
- Garde of vork
- Olie of boter voor het bakken
- Snijplank en mes
Ingrediënten:
- 150 gram havermout
- 1 banaan
- 250 ml melk (of plantaardige melk)
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
- 200 gram kokosyoghurt
- 250 gram verse aardbeien
- Ahornsiroop of honing (optioneel)
Stappen:
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Begin met het mengen van de havermout, bakpoeder en zout in een grote kom.
Stap 2: Bananenpuree maken (5 minuten)
Pureer de banaan in een aparte kom met een vork tot een gladde puree. Voeg het vanille-extract en de melk toe en meng goed.
Stap 3: Beslag maken (5 minuten)
Voeg het bananenmengsel toe aan de kom met de droge ingrediënten. Meng alles goed door elkaar totdat je een glad beslag hebt.
Stap 4: Pannenkoeken bakken (15 minuten)
Verwarm een koekenpan op middelhoog vuur en voeg een beetje olie of boter toe. Giet een lepel beslag in de pan en bak de pannenkoek ongeveer 2-3 minuten aan elke kant, of totdat hij goudbruin is. Herhaal dit totdat al het beslag op is.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Snijd de aardbeien in plakjes. Stapel de havermoutpannenkoeken op een bord en top ze met kokosyoghurt en verse aardbeien. Voeg eventueel een scheutje ahornsiroop of honing toe voor extra zoetheid.
Totaaltijd: 40 minuten
Geniet van je heerlijke havermoutpannenkoeken met kokosyoghurt en aardbeien!
Reacties