Recept voor Zoutarme Havermout met Gebakken Appel en Kaneel
Dit heerlijke en gezonde ontbijt is niet alleen voedzaam, maar ook zoutarm. Perfect om je dag goed te beginnen!
Benodigdheden
- Koekenpan
- Steelpan
- Houten lepel of spatel
- Schilmesje
- Snijplank
- Kom voor het serveren
Ingrediënten
- 100 g havermout
- 250 ml water of melk (of een plantaardige variant)
- 1 grote appel
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 eetlepel honing of ahornsiroop (optioneel)
- Een snufje nootmuskaat (optioneel)
- 1 eetlepel olijfolie of boter
Stappen
- Appel Voorbereiden (5 minuten)
Schil de appel met het schilmesje en snijd deze in kleine blokjes. Zet de appelblokjes opzij. - Havermout Koken (5 minuten)
Breng in de steelpan het water of de melk aan de kook. Voeg de havermout toe en roer goed door. Laat het mengsel op laag vuur koken gedurende ongeveer 5 minuten, of totdat de havermout de gewenste dikte heeft bereikt. - Appel Bakken (5 minuten)
Verwarm de koekenpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie of boter toe. Voeg de appelblokjes toe en bak ze 4-5 minuten tot ze zacht beginnen te worden. Strooi de kaneel en nootmuskaat (indien gebruikt) over de appelblokjes en roer goed door. - Serveren (2 minuten)
Neem een kom en schep de havermout erin. Voeg de gebakken appel met kaneel bovenop de havermout. Voeg eventueel een eetlepel honing of ahornsiroop toe voor extra zoetheid.
Totaal Tijd
De totale bereidingstijd is ongeveer 17 minuten.
Geniet!
Dit is een heerlijke, zoutarme en voedzame start van je dag. Smakelijk eten!
Reacties