Groentesoep met Volkoren Orzo
Deze heerlijke zoutarme groentesoep met volkoren orzo is niet alleen voedzaam, maar ook simpel te maken. Ideaal voor een gezonde maaltijd of als lichte lunch!
Benodigdheden
- 1 grote soeppan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Messchaal voor de ingrediënten
- Verwarmde kom of beslagkom (optioneel voor serveren)
Ingrediënten
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 wortels, in blokjes gesneden
- 1 courgette, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 150g volkoren orzo
- 1 liter groentebouillon (zoutarm)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel gedroogde basilicum
- Peper naar smaak
- Verse peterselie, voor garnering
Te nemen stappen
- Voorbereiding (10 minuten)
Snijd alle groenten (ui, knoflook, wortel, courgette en paprika) op de snijplank in blokjes of hak ze fijn met het koksmes. - Soeppan voorbereiden (5 minuten)
Zet de grote soeppan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe. - Ui en knoflook fruiten (5 minuten)
Voeg de fijngehakte ui en knoflook toe aan de pan. Fruit ze tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten. Roer regelmatig met een houten lepel. - Groenten toevoegen (10 minuten)
Voeg de blokjes wortel, courgette en paprika toe aan de pan. Bak deze ongeveer 10 minuten mee, totdat ze iets zachter zijn geworden. - Bouillon toevoegen (5 minuten)
Voeg de zoutarme groentebouillon toe aan de soeppan. Breng de soep aan de kook. - Volkoren orzo koken (10 minuten)
Voeg de volkoren orzo, gedroogde tijm en basilicum toe aan de soep. Laat het geheel 10 minuten koken of tot de orzo gaar is. Roer af en toe. - Afwerking (5 minuten)
Proef de soep en voeg peper naar smaak toe. Serveer de soep in warme kommen en garneer met verse peterselie.
Totaal tijd
Tijd voor bereiding: 55 minuten
Geniet van deze heerlijke, zoutarme groentesoep met volkoren orzo!
Reacties