Groene Linzenschotel uit de Dutch Oven
Geniet van een hartverwarmende groene linzenschotel, perfect voor een gezellige avond. Dit gerecht wordt langzaam gegaard in de Dutch Oven, waardoor alle smaken heerlijk samen komen.
Benodigdheden
- Dutch Oven
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
Ingrediƫnten
- 200 gram groene linzen
- 1 grote ui, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 wortel, in blokjes gesneden
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 400 ml groentebouillon
- 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gerookte paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie, gehakt (voor garnering)
Stappen
- Week de linzen minimaal een uur in koud water voordat je begint met koken.
- Verhit de Dutch Oven op middelhoog vuur en voeg een scheutje olie toe.
- Fruit de ui en knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg de wortel en paprika toe en bak enkele minuten mee tot ze iets zachter zijn geworden.
- Doe de gewelde linzen, groentebouillon en tomatenblokjes in de Dutch Oven.
- Voeg de komijnpoeder en gerookte paprikapoeder toe en roer alles goed door.
- Sluit de Dutch Oven en laat het geheel ongeveer 40-50 minuten sudderen, of tot de linzen zacht zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer met verse peterselie voor het serveren.
Bereidingstijd
Totale bereidingstijd: 70 minuten (inclusief voorbereiding en koken)
Tip: Serveer deze heerlijke linzenschotel met een stuk vers brood of een simpele groene salade voor een complete maaltijd.