Recept voor Groene Erwtensoep met Verse Munt
Benodigdheden:
- Soeppan
- Mixstaaf of keukenmachine
- Snijplank
- Kookpan
- Mes
Ingrediënten:
- 500 gram groene erwtjes (diepvries of vers)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 liter groentebouillon
- 2 aardappelen, geschild en in blokjes
- 1 bosje verse munt, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Voorbereiding (5 minuten): Hak de ui en knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Hak de munt fijn.
- Fruit de ui en knoflook (5 minuten): Verhit een scheut olijfolie in een soeppan en voeg de ui en knoflook toe. Bak dit op middelhoog vuur tot de ui glazig is.
- Aardappelen en bouillon toevoegen (5 minuten): Voeg de aardappelblokjes en de groentebouillon toe aan de pan. Laat het geheel ongeveer 10 minuten koken totdat de aardappelen zacht zijn.
- Erwtjes toevoegen (5 minuten): Voeg de groene erwtjes toe aan de pan en kook nog eens 5 minuten mee.
- Mix de soep (5 minuten): Gebruik een mixstaaf of giet de soep in een keukenmachine en pureer het tot een gladde soep.
- Op smaak brengen (5 minuten): Voeg de fijngehakte munt toe en breng de soep op smaak met zout en peper. Roer goed door.
- Serveren (2 minuten): Serveer de groene erwtensoep warm in kommen en garneer eventueel met een extra takje munt.
Totaal tijd: Ongeveer 37 minuten
Reacties