Groene Curry met Groenten uit de Dutch Oven
Deze heerlijke groene curry combineert de rijke smaken van Thaise kruiden met verse groenten, allemaal gesudderd in een robuuste Dutch Oven. Perfect voor een gezellige avond thuis.
Benodigdheden
- 1 Dutch Oven of een zware gietijzeren pan
- Snijplank
- Scherp mes
- Pollepel
- Maatbekers en lepels
Ingrediënten
- 2 eetlepels kokosolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel verse gember, geraspt
- 3 eetlepels groene currypasta
- 400 ml kokosmelk
- 200 ml groentebouillon
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in reepjes
- 150 gram sperziebonen, gehalveerd
- 1 paksoi, grof gesneden
- 1 handvol verse basilicum
- 1 handvol verse koriander
- 1 limoen, het sap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verhit de kokosolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Voeg de ui, knoflook en gember toe en bak tot de ui glazig is, ongeveer 5 minuten.
- Roer de groene currypasta erdoor en bak dit mengsel 1-2 minuten totdat het heerlijk begint te geuren.
- Schenk de kokosmelk en groentebouillon erbij en roer goed door.
- Voeg de courgette, rode paprika en sperziebonen toe aan de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes sudderen.
- Voeg de paksoi toe en kook nog 5 minuten.
- Haal de pan van het vuur en voeg het limoensap, de verse basilicum en koriander toe. Roer goed door en breng op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd
30-40 minuten
Opdienen
Serveer de groene curry warm en garneer met extra kruiden. Heerlijk met een portie rijst of naanbrood.
Geniet van deze rijke en vullende maaltijd direct uit je Dutch Oven!