Recept voor Griekse Yoghurt met Lijnzaad en Frambozen
Benodigdheden
- Kommetjes voor serveren
- Lepel
- Mixglaasje of mengkom (optioneel)
Ingrediënten
- 250 gram Griekse yoghurt
- 2 eetlepels lijnzaad
- 150 gram frambozen (vers of diepvries)
- 1 eetlepel honing (optioneel, voor zoetere smaak)
- 1/2 theelepel vanille-extract (optioneel)
Stappen
- Bereid de ingredienten voor: Verzamel alle ingrediënten en benodigde materialen. Spoel de frambozen (indien vers) en laat ze goed uitlekken. (5 minuten)
- Yoghurt mengen: Doe de Griekse yoghurt in een mengkom en voeg eventueel het vanille-extract en de honing toe. Mix goed door tot alles gelijkmatig is verspreid. (3 minuten)
- Voeg lijnzaad toe: Strooi de lijnzaad over de yoghurt en meng voorzichtig door, zodat de lijnzaad gelijkmatig verdeeld is. (2 minuten)
- Frambozen toevoegen: Voeg de frambozen toe bovenop de yoghurt. Als je diepgevroren frambozen gebruikt, laat ze eerst ontdooien voor een beter resultaat. (2 minuten)
- Serveren: Serveer de Griekse yoghurt in kommetjes en werk eventueel nog af met een extra drizzle van honing of een paar extra frambozen voor de presentatie. (5 minuten)
Totaal tijd:
17 minuten
Geniet ervan!
Dit heerlijke en gezonde gerecht is perfect als ontbijt, tussendoortje of als dessert!