Gezonde Griekse Bowl met Tzatziki en Olijven
Laat je verrassen door de smaken van de Griekse keuken met deze heerlijke en (hart)gezonde Griekse Bowl! Vol met plantaardige vetten en antioxidanten, dit recept is perfect voor een voedzame lunch of een lichte avondmaaltijd. Zeg maar dag tegen ongezonde snacks en verwelkom een kleurrijke, smaakvolle maaltijd die niet alleen je smaakpapillen, maar ook je hart en bloedvaten blij maakt!
Ingrediënten:
- 1 kopje quinoa, goed gewassen
- 2 cups groentebouillon (of water)
- 1 blikje kikkererwten, afgespoeld en uitgelekt
- 1 komkommer, in blokjes
- 1 tomaat, in blokjes
- 1/2 rode ui, fijn gesneden
- 1 avocado, in plakjes
- 1/2 kopje zwarte olijven
- 1/2 kopje feta kaas (optioneel)
- Verse peterselie of munt, voor garnering
Voor de Tzatziki:
- 1 kopje Griekse yoghurt
- 1/2 komkommer, geraspt en uitgelekt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel verse dille of munt, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
- Kook de quinoa in de groentebouillon volgens de verpakking. Zodra deze gaar is, laat het even afkoelen.
- Terwijl de quinoa kookt, maak je de tzatziki. Meng in een kom de Griekse yoghurt, geraspte komkommer, knoflook, olijfolie, en dille of munt. Breng op smaak met zout en peper. Zet het in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken.
- In een grote kom, meng de gekookte quinoa, kikkererwten, komkommer, tomaat, rode ui, avocado, en olijven.
- Serveer de quinoa-mix in een bowl en lepel een royale hoeveelheid tzatziki er bovenop. Verkruimel eventueel de feta kaas eroverheen en garneer met verse peterselie of munt.
Geniet!
Deze Griekse bowl is niet alleen prachtig om te zien, maar ook een waar genot voor je smaakpapillen. De combinatie van de frisse tzatziki met de zachte avocado en knapperige groenten maakt het een onweerstaanbare maaltijd. Neem de tijd om te genieten van elke hap en weet dat je een gezonde keuze maakt voor je hart en bloedvaten. Eet smakelijk!
Reacties