Griekse Avgolemono Soep met Kurkuma
Welkom bij dit heerlijke en gezonde recept voor Griekse Avgolemono soep! Deze variant is niet alleen vol van smaak, maar ook een krachtige ontstekingsremmer door de toevoeging van kurkuma en een flinke dosis vitamine C. Perfect voor je immuunsysteem en je hart!
Ingrediƫnten
- 500 gram kipfilet
- 1 liter kippenbouillon
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in blokjes
- 1 courgette, in blokjes
- 1 flinke hand verse spinazie
- 2 eieren
- 2 eetlepels citroensap
- 1 theelepel kurkuma
- Zout en peper naar smaak
- Olijfolie
- Verse peterselie, ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze tot ze glazig zijn.
- Voeg de kipfilet, wortels en courgette toe en bak dit 5 minuten mee.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het daarna 20 minuten sudderen op een laag vuur, totdat de kip gaar is.
- Haal de kip uit de pan, pluk het vlees uit elkaar en voeg het weer toe aan de soep samen met de spinazie.
- In een aparte kom, klop de eieren los en meng ze met het citroensap en kurkuma. Voeg langzaam een beetje van de warme soep toe aan dit mengsel terwijl je blijft kloppen. Dit voorkomt dat de eieren schiften.
- Giet het eimengsel terug in de pan met soep en roer goed door. Laat de soep nog 2 minuten op een laag vuur staan.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep warm, garneer met verse peterselie en geniet van deze voedzame lekkernij!
Deze Griekse Avgolemono soep met kurkuma is niet alleen een genot voor de smaakpapillen, maar ook een boost voor je gezondheid. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geef jezelf en je geliefden een voedzame traktatie!
Reacties