Gezonde Paella met Volkorenrijst en Garnalen
Welkom in de keuken! Vandaag gaan we een gezonde variant van de traditionele Spaanse paella bereiden, die niet alleen licht verteerbaar is, maar ook rijk aan antioxidanten. Perfect voor een voedzame maaltijd die je cellen en darmen een opkikker geeft!
Ingrediënten
- 200 g volkorenrijst
- 300 g garnalen (vers of diepvries, ontdooid)
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 courgette, in plakjes
- 400 ml groentebouillon
- 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
- 1 theelepel rozenpaprika (of gerookte paprika)
- 1/2 theelepel saffraan (optioneel, voor de kleur en smaak)
- Olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Verse peterselie voor garnering
Bereidingswijze
- Verwarm een grote koekenpan of paellapan op middelhoog vuur en voeg een scheutje olijfolie toe.
- Fruit de ui en de knoflook tot ze glazig zijn.
- Voeg vervolgens de paprika en courgette toe en bak alles een paar minuten totdat de groenten zacht zijn.
- Strooi de rozemuntpaprika en saffraan over de groenten en roer goed door.
- Voeg de volkorenrijst toe en bak dit nog een minuut mee voor extra smaak.
- Giet de groentebouillon en de tomatenblokjes erbij, breng het geheel aan de kook en zet het dan op laag vuur.
- Voeg de garnalen toe en laat de paella ongeveer 20 minuten sudderen tot de rijst gaar is en de meeste vloeistof is opgenomen. Roer af en toe door.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Haal de pan van het vuur en laat het een paar minuten staan. Garneer met verse peterselie voordat je het opdient.
Serveer en Geniet!
Deze gezonde paella is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een feestje voor je smaakpapillen! Strooi er wat extra peterselie over voor een fris accent en serveer met een schijfje citroen aan de zijkant. Je zult zien hoe licht en vol van smaak deze maaltijd is. Eet smakelijk!
Tip: Deze paella is perfect voor een gezellige avond met vrienden of als een gezonde doordeweekse maaltijd. Variaties zijn altijd mogelijk met andere groenten of eiwitten naar keuze!
Reacties