Gezonde Nachos uit de Oven
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
Voor de tortillachips:
- 4 volkoren tortilla wraps
- 1 el olijfolie
- Snufje zout en paprikapoeder
Voor de toppings:
- 400g zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld)
- 200g cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 avocado, in blokjes
- 100g light geraspte kaas (30% minder vet) of vegan alternatief
- 1 lente-uitje, in ringetjes
- Handje verse koriander, gehakt
- 1 limoen
Voor de gezonde topping:
- 150g Griekse yoghurt of magere kwark
- 1 teen knoflook, geperst
- Sap van ½ limoen
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Maak de chips: Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de tortilla’s in driehoekjes, bestrijk dun met olijfolie en bestrooi met zout en paprikapoeder. Verdeel over een bakplaat en bak 8-10 minuten knapperig.
- Bereid de yoghurtsaus: Mix de Griekse yoghurt met knoflook, limoensap, peper en zout. Zet apart.
- Bouw de nachos: Verdeel de zelfgemaakte chips op een ovenschaal. Verdeel de zwarte bonen, paprika en tomaatjes erover. Strooi de geraspte kaas erover.
- In de oven: Zet de schaal 5-7 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
- Afwerken: Haal uit de oven en top met avocado, lente-ui, verse koriander, de yoghurtsaus en een flinke scheut limoensap.
Voedingswaarde per portie (circa)
- Calorieën: 450 kcal
- Eiwitten: 22g
- Koolhydraten: 52g
- Vezels: 15g
- Vetten: 18g (grotendeels gezonde vetten)
Tips
- Maak het extra gezond door bruine rijst of quinoa toe te voegen
- Vervang de kaas door nutritional yeast voor een vegan variant
- Voeg jalapeños toe voor extra pit
- Maak grotere hoeveelheden tortillachips en bewaar ze in een luchtdichte trommel
Eet smakelijk! 🥑









Reacties