Gezonde Goulash met Kalkoen (Zoutarm Recept)
Benodigdheden
- Kookgerei:
- Grote pan of stoofpan
- Snijplank
- Keukenmes
- Houten lepel of spatel
- Meten van kopjes en lepels
- Keukenapparatuur:
- Forno
- Afdekdeksel voor de pan
Ingrediƫnten
- 500 g kalkoenfilet, in blokjes
- 2 uien, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 wortels, in plakjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 400 g tomatenblokjes (uit blik, zonder zout toegevoegd)
- 200 ml groentebouillon (zoutarm, opties verkrijgbaar in de winkel)
- 1 eetlepel paprikapoeder (zoet of gerookt)
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Peper naar smaak
- Olijfolie voor het bakken
Stappenplan
- Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de kalkoenfilet in blokjes.
- Hak de uien en knoflook fijn en snijd de wortels en paprika’s in de juiste vormen.
- Bakken (10 minuten)
- Verwarm de grote pan op middelhoog vuur en voeg een eetlepel olijfolie toe.
- Voeg de blokjes kalkoen toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten.
- Groenten toevoegen (5 minuten)
- Voeg de gehakte uien en knoflook toe aan de pan en bak deze tot ze glazig zijn (ongeveer 3 minuten).
- Voeg de wortels en paprika’s toe en roer alles goed door.
- Kruiden en vloeistoffen toevoeging (5 minuten)
- Voeg het paprikapoeder, komijnpoeder, oregano en peper toe aan de groenten en kalkoen.
- Roer alles goed door, zodat de kruiden gelijkmatig verdeeld zijn.
- Voeg de tomatenblokjes en groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook.
- Stoven (30 minuten)
- Verlaag de hitte en plaats het dekcel op de pan.
- Laat de goulash ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen en de kalkoen gaar is.
- Serveren (5 minuten)
- Proef de goulash en pas eventueel de peper aan voor extra smaak.
- Serveer de goulash warm, eventueel met een bijgerecht van volkoren rijst of een frisse salade.
Totaal tijd
Ongeveer 1 uur.









Reacties