Gezonde en smaakvolle Dutch Oven stoofschotel
Deze heerlijke stoofschotel is perfect voor een koude avond en maakt optimaal gebruik van je Dutch Oven. De Dutch Oven zorgt voor een gelijkmatige warmteverdeling en behoud van smaken, waardoor de ingrediƫnten zacht en smaakvol worden.
Benodigdheden
- Dutch Oven (gietijzeren pan)
- Snijplank
- Scherp mes
- Houten lepel
Ingrediƫnten
- 500 gram runderstoofvlees, in blokjes
- 2 grote uien, gesnipperd
- 3 wortels, in plakjes
- 2 stengels bleekselderij, in plakjes
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 300 gram vastkokende aardappelen, in blokjes
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel verse tijm, fijngehakt
- 2 laurierbladen
- 500 ml runderbouillon
- 250 ml rode wijn
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- Olijfolie
Bereidingsstappen
- Verhit wat olijfolie in de Dutch Oven op middelhoog vuur.
- Braad het stoofvlees rondom bruin en haal het uit de pan.
- Voeg in dezelfde pan de uien, wortels, bleekselderij en knoflook toe. Bak tot de uien glazig zijn.
- Voeg de tomatenpuree en tijm toe en bak dit kort mee.
- Doe het vlees terug in de pan samen met de laurierbladen.
- Schenk de bouillon en rode wijn erbij en breng het geheel aan de kook.
- Zet het vuur laag en doe het deksel op de pan. Laat het gerecht 2 tot 3 uur sudderen tot het vlees zacht is.
- Voeg de laatste 30 minuten de aardappelblokjes toe en laat ze meegaren.
- Verwijder de laurierbladen en breng het gerecht op smaak met zout en peper.
Bereidingstijd
Totale tijd: ongeveer 3,5 uur
Eet smakelijk!