Recept voor Gevulde Paprika’s met Quinoa, Appel en Amandelen
Benodigdheden:
- Oven
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
- Ovenschaal
Ingrediënten:
- 4 grote paprika’s (rood, geel of groen)
- 200 gram quinoa
- 1 grote appel (bijv. Jonagold of Granny Smith)
- 100 gram amandelen, grof gehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1 theelepel paprika poeder
- Zout en peper naar smaak
- Olie (bijv. olijfolie)
- Verse peterselie ter garnering (optioneel)
Te nemen stappen:
- Quinoa koken (15 minuten): Spoel de quinoa onder koud water af. Kook in een pan met 400 ml water en een snufje zout. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken totdat het water is geabsorbeerd. Zet apart en laat afkoelen.
- Paprika’s voorbereiden (10 minuten): Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaden. Leg ze in een ovenschaal.
- Vulling maken (15 minuten): Verhit een koekenpan met een beetje olie. Voeg de ui en knoflook toe en bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de appel, komijnpoeder, paprika poeder, zout, en peper toe. Bak dit mengsel nog eens 5 minuten. Meng vervolgens de gekookte quinoa en gehakte amandelen door het mengsel.
- Paprika’s vullen (5 minuten): Vul de voorbereide paprika’s met het quinoa-mengsel en druk goed aan.
- Oven bakken (30 minuten): Bedek de ovenschaal met folie en bak de paprika’s in de oven gedurende 30 minuten. Verwijder de folie in de laatste 10 minuten voor een mooie kleur.
- Serveren (5 minuten): Haal de paprika’s uit de oven en laat ze even afkoelen. Garneer eventueel met verse peterselie en serveer warm.
Totaal tijd: Ongeveer 1 uur en 15 minuten
Geniet van deze heerlijke en gezonde gevulde paprika’s met quinoa, appel en amandelen!