Recept voor Gevulde Oergranen-Groentesoep
Benodigdheden:
- Grote soeppan
- Houten lepel
- Maatbekers
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 wortels, in blokjes
- 1 prei, in ringen
- 1 courgette, in blokjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 100 g quinoa of andere oergranen
- 1 liter groentebouillon
- 150 g spinazie, gewassen
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel zwarte peper
- Vers gehakte peterselie, ter garnering
Te nemen stappen:
- Tijd: 5 minuten – Verhit de olijfolie in de soeppan op middelhoog vuur.
- Tijd: 5 minuten – Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze tot de ui glazig is.
- Tijd: 10 minuten – Voeg de wortels, prei, courgette en paprika toe en bak deze al roerend totdat ze iets zachter zijn.
- Tijd: 2 minuten – Voeg de quinoa of andere oergranen toe en roer goed door.
- Tijd: 1 minuut – Voeg de groentebouillon, tijm, zout en peper toe en breng het geheel aan de kook.
- Tijd: 15 minuten – Laat de soep op laag vuur koken totdat de granen en groenten gaar zijn.
- Tijd: 3 minuten – Voeg de spinazie toe en laat het nog een paar minuten opwarmen tot de spinazie geslonken is.
- Tijd: 1 minuut – Proef de soep en voeg eventueel meer zout en peper toe naar smaak.
- Tijd: 2 minuten – Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie.
Totaal bereidingstijd: Ongeveer 40 minuten
Reacties