Recept voor Geroosterde Bonen en Groene Bladeren
Zoutarm recept
Benodigdheden
- Bakplaat
- Kookpan
- Zeef
- Snijplank
- Keukenmes
- Oven
- Keukenlepel
- Kom
Ingredienten
- 250 gram groene bonen (vers of diepvries)
- 200 gram spinazie of andere groene bladeren
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 theelepel zwarte peper
- 2 eetlepels citroensap
- Optioneel: sesamzaadjes voor garnering
Stappen
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
Was de groene bonen en snijd de uiteinden eraf. Je kunt hiervoor een keukenmes en snijplank gebruiken.
Als je diepvriesgroenten gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien en goed uitlekken in een zeef.
Stap 2: Geroosterde Bonen (20 minuten)
Leg de groene bonen op een bakplaat en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, paprika poeder en zwarte peper.
Rooster de bonen in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten tot ze lichtjes gekarameliseerd zijn. Schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
Stap 3: Bereiding van de Groene Bladeren (10 minuten)
Verhit in een kookpan 1 eetlepel olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en fruit dit 1-2 minuten tot het geurend is.
Voeg de spinazie (of andere groene bladeren) toe en roer regelmatig totdat de bladeren zijn geslonken, dit duurt ongeveer 3-5 minuten. Haal van het vuur en voeg het citroensap toe.
Stap 4: Samenvoegen en Serveren (5 minuten)
Neem de geroosterde bonen uit de oven en meng ze voorzichtig met de bereide groene bladeren in een kom. Garneer met sesamzaadjes als optie.
Dien warm op en geniet van dit gezonde, zoutarme gerecht!
Totaal tijd
Ongeveer 45 minuten van begin tot eind.









Reacties