Geroosterde Bloemkool Salade met Kikkererwten en Tahindressing
Benodigdheden
- Bakplaat
- Bodien van een grote schaal
- Kom voor de dressing
- Ovenwant
- Keukenmes
- Snijplank
Ingrediënten
- Voor de salade:
- 1 grote bloemkool, in roosjes
- 1 blik kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 50 gram feta, verkruimeld (optioneel)
- 50 gram rucola of andere groene bladgroente
- Voor de tahindressing:
- 3 eetlepels tahini
- 1 eetlepel citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- Water, naar behoefte
- Zout naar smaak
Te nemen stappen
- Voorbereiding van de salade (10 minuten):
- Verwarm je oven voor op 200°C.
- Snijd de bloemkool in roosjes en leg deze op de bakplaat.
- Voeg de uitgelekte kikkererwten toe aan de bakplaat.
- Kruiden en roosteren (25 minuten):
- Besprenkel de bloemkool en kikkererwten met olijfolie, komijnpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Meng goed door elkaar.
- Rooster in de voorverwarmde oven gedurende 20-25 minuten, of tot de bloemkool goudbruin en gaar is. Vergeet niet halverwege om alles even om te scheppen.
- Maak de tahindressing (5 minuten):
- Meng in een kom de tahini, citroensap, geperst knoflook en zout. Roer goed door.
- Voeg geleidelijk water toe tot de dressing de gewenste consistentie heeft.
- Salade samenstellen (5 minuten):
- Neem de geroosterde bloemkool en kikkererwten uit de oven en laat even afkoelen.
- Voeg de rucola (of andere groene bladgroente) toe aan de grote schaal.
- Voeg de geroosterde bloemkool en kikkererwten toe en meng voorzichtig.
- Besprenkel met de tahindressing en eventueel verkruimelde feta.
- Serveren (5 minuten):
- Serveer de salade direct als bijgerecht of als lichte maaltijd.
Totaal tijd:
45 minuten
Reacties