Geroosterde Pompoensalade met Geitenkaas en Pecannoten
Benodigdheden:
- Bakplaat
- Ovenschotel
- Snijplank
- Kookpan
- Kom voor de salade
Ingredienten:
- 500g pompoen, geschild en in blokjes gesneden
- 150g geitenkaas
- 100g pecannoten, grof gehakt
- 100g rucola
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels balsamico azijn
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen:
- Pompoen roosteren: Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de blokjes pompoen op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Rooster de pompoen 25-30 minuten tot ze goudbruin en zacht zijn. (20-30 minuten)
- Pecannoten roosteren: Voeg in de laatste 10 minuten van het roosteren de gehakte pecannoten toe aan de bakplaat om deze mee te roosteren. (10 minuten)
- Salade bereiden: Terwijl de pompoen en noten roosteren, meng je in een kom de rucola, de geitenkaas (verkruimeld), honing, balsamico azijn, en de resterende eetlepel olijfolie. Breng op smaak met zout en peper. (5 minuten)
- Serveren: Haal de pompoen en pecannoten uit de oven en laat ze even afkoelen. Voeg ze toe aan de kom met de rucola en meng alles goed door elkaar. Serveer de salade direct. (5 minuten)
Totaal tijd: 50-60 minuten
Geniet van deze heerlijke geroosterde pompoensalade met geitenkaas en pecannoten als een voedzame lunch of als bijgerecht bij het diner!
Reacties