Recept: Gegrilde Zalm met Geroosterde Quinoa en Broccoli
Dit is een heerlijk zoutarm recept dat je gemakkelijk thuis kunt bereiden. Perfect voor een gezonde maaltijd vol smaak!
Benodigdheden
- Oven
- Bakplaat
- Pannetje
- Grillpan of BBQ
- Kookpan
- Snijplank
- Mes
- Keukenlepel
- Keukenweegschaal
Ingrediënten
- 2 zalmfilets (ongeveer 150g per stuk)
- 150g quinoa
- 250ml water of ongezouten groentebouillon
- 1 middelgrote broccoli (ongeveer 300g)
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 citroen (voor sap en partjes)
- Peper naar smaak
- Verse kruiden (zoals dille of peterselie, optioneel)
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 Minuten)
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de quinoa af onder koud water. Snijd de broccoli in kleine roosjes. Pers de citroen en hak de knoflook fijn.
Stap 2: Quinoa Koken (15 Minuten)
Breng in een kookpan 250ml water of ongezouten groentebouillon aan de kook. Voeg de quinoa toe, zet het vuur laag, en laat het zo’n 15 minuten zachtjes koken tot al het vocht is opgenomen.
Stap 3: Broccoli Roosteren (15 Minuten)
Leg de broccoli op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie en voeg de gehakte knoflook toe. Rooster de broccoli in de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten.
Stap 4: Zalm Grillen (10 Minuten)
Verhit de grillpan of BBQ op middelhoog vuur. Besprenkel de zalmfilets met 1 eetlepel olijfolie en breng op smaak met peper en citroen. Grill de zalmfilets ongeveer 4-5 minuten per kant totdat ze gaar zijn.
Stap 5: Serveren (5 Minuten)
Verdeel de quinoa over borden, leg de gegrilde zalm en geroosterde broccoli erbovenop. Voeg een beetje citroensap en verse kruiden toe voor extra smaak. Serveer met citroenpartjes.
Totaal: Ongeveer 55 Minuten
Dit zoutarm recept is niet alleen gezond, maar ook eenvoudig te bereiden en vol met heerlijke smaken. Eet smakelijk!
Reacties