Gegrilde Tempeh met Gembermarinade
Welkom in de wereld van gezonde Aziatische smaken! Dit recept voor gegrilde tempeh met gembermarinade is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een waar feestje voor je lichaam. Vol vezels, eiwitten en met weinig vet, is dit gerecht perfect voor een flinke boost voor je hart en darmen!
Ingrediënten:
- 250 g tempeh
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels honing of agavesiroop
- 1 duim verse gember, geraspt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 2 lente-uitjes, in ringetjes
- 1 rode peper, fijngehakt (optioneel)
- Limoensap van 1 limoen
- Sesamzaadjes voor garnering
Benodigdheden:
- Grillpan
- Kom voor marinade
- Kwastje
Bereidingswijze:
- Marineer de tempeh: Snijd de tempeh in dunne plakken. Meng in een kom de sojasaus, sesamolie, honing, geraspte gember, knoflook, lente-uitjes, en rode peper. Voeg het limoensap toe en roer goed door. Doe de tempeh in de kom en zorg ervoor dat elke plak goed bedekt is met de marinade. Laat het minimaal 30 minuten intrekken, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Verhit de grillpan: Zet de grillpan op middelhoog vuur en laat deze goed heet worden. Een goede grillpan geeft je tempeh die heerlijke grillstrepen en een rokerige smaak!
- Grillen maar! Leg de gemarineerde tempeh voorzichtig in de grillpan. Grill elke kant ongeveer 3-4 minuten, of totdat je mooie grillstrepen ziet en de tempeh een knapperige textuur heeft.
- Serveren: Haal de gegrilde tempeh uit de pan en leg deze op een mooi bord. Bestrooi met sesamzaadjes voor een extra crunch en presenteer het met een schijfje limoen voor een frisse touch.
Tips:
- Serveer de gegrilde tempeh met een frisse salade of op een bedje van volkorenrijst voor een complete maaltijd.
- Voel je vrij om extra groenten zoals paprika, courgette of broccoli toe te voegen aan de grillpan voor nog meer kleur en voedingsstoffen.
Ga aan de slag en laat je verrassen door deze gezonde, smakelijke en hartige gegrilde tempeh met gembermarinade! Je smaakpapillen zullen je dankbaar zijn!
Reacties