Gegrilde Nectarines met Ricotta
Welkom in de wereld van de mediterrane smaken! Dit fruitige toetje is niet alleen een feestje voor je smaakpapillen, maar ook een gezonde keuze die jouw darmen blij maakt. De combinatie van zoete nectarines en romige ricotta zorgt voor een onweerstaanbare verleiding. En het beste van alles? Het recept is laag in suiker en rijk aan eiwitten. Laten we beginnen!
Ingrediënten
- 4 rijpe nectarines
- 250g ricotta
- 2 eetlepels honing (optioneel)
- 1 theelepel vanille-extract
- Een snufje zout
- Een handjevol verse muntblaadjes, gescheurd
- Extra vierge olijfolie om te bestrijken
Benodigdheden
- Grillpan of barbecue
- Kom voor de ricotta
- Garde of lepel
Bereidingswijze
- Verwarm je grillpan of barbecue tot een hoge temperatuur.
- Halveer de nectarines en verwijder de pitten. Bestrijk de snijkanten licht met olijfolie.
- Leg de nectarines met de snijkanten naar beneden op de grill. Grill ze ongeveer 3-4 minuten, totdat er mooie grillstrepen ontstaan en ze een beetje zachter zijn geworden.
- In de tussentijd, meng de ricotta in een kom met het vanille-extract, een snufje zout en, als je wilt, de honing. Meng goed door elkaar tot een luchtige massa.
- Haal de gegrilde nectarines van de grill en laat ze even afkoelen.
- Serveer de nectarines met een royale lepel ricotta op de bovenkant. Garneer met de gescheurde muntblaadjes voor een frisse touch.
Optionele Twist
Wil je het nog specialer maken? Voeg wat geroosterde amandelen of walnoten toe voor een extra crunch en meer eiwitten!
Geniet ervan!
Dit gezonde dessert is perfect voor warme zomernachten of als verfrissing na een barbecue. Het is eenvoudig te maken en zal je gasten zeker imponeren. Ga aan de slag en geniet van je heerlijke gegrilde nectarines met ricotta – je darmen zullen je dankbaar zijn!
Reacties