Gegrilde Maïs- en Avocadosalade met Pulled Chicken

Gegrilde Maïs- en Avocadosalade met Pulled Chicken

Gegrilde Maïs- en Avocadosalade met Pulled Chicken

Benodigdheden:

  • Grillpan of BBQ
  • Grote kom
  • Mes en snijplank
  • Keukenfolie (voor het pulled chicken)

Ingrediënten:

  • 2 grote maïskolven
  • 1 rijpe avocado
  • 400g kipfilet
  • 1 rode ui, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 limoen, sap en zest
  • 3 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, voor garnering

Stappen:

  1. Kip voorbereiden (30 minuten):
    • Verwarm de grillpan of BBQ voor op middelhoog vuur.
    • Kruid de kipfilet met zout, peper en 1 eetlepel olijfolie.
    • Gril de kipfilet ongeveer 20 minuten, draai halverwege om, tot de kip gaar is.
    • Leg de gekookte kip in de keukenfolie en laat het 10 minuten rusten. Trek de kip vervolgens uit elkaar met twee vorken.
  2. Maïs grillen (10 minuten):
    • Leg de maïskolven op de grill en gril ze 10 minuten, draai ze regelmatig voor een gelijkmatige garing.
    • Laat de maïs iets afkoelen en snijd de korrels van de kolven af.
  3. Salade samenstellen (10 minuten):
    • Snijd de avocado in blokjes en voeg deze toe aan een grote kom.
    • Voeg de gegrilde maïskorrels, fijngehakte rode ui, rode paprika en pulled chicken toe.
    • Besprenkel het geheel met het sap en de zest van de limoen en de resterende olijfolie.
    • Breng op smaak met zout en peper. Meng alles goed door elkaar.
  4. Serveren (5 minuten):
    • Serveer de salade in een mooie schaal en garneer met verse koriander.

Totaal tijd: 55 minuten

Geniet van deze heerlijke gegrilde maïs- en avocadosalade met pulled chicken als een lichte lunch of als bijgerecht bij een barbecue!

Reacties

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Content copying is not allowed.