Gegrilde Kalkoen Salade met Paprikareepjes en Avocado
Benodigdheden:
- Grillpan of barbecue
- Sla- of saladekom
- Snijplank
- Mes
- Mixlepel
Ingrediënten:
- 250g kalkoenfilet
- 1 rijpe avocado
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 150g gemengde sla
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- Zout en peper naar smaak
- Optioneel: feta of andere kaas voor garnering
Stappen:
-
Kalkoen marineren (10 minuten):
Meng in een kom 1 eetlepel olijfolie, balsamicoazijn, knoflook, zout en peper. Voeg de kalkoenfilet toe en laat 10 minuten marineren. -
Paprika’s snijden (5 minuten):
Snijd de rode en gele paprika’s in dunne reepjes. -
Kalkoen grillen (15 minuten):
Verhit de grillpan of barbecue. Gril de gemarineerde kalkoenfilet aan beide kanten gedurende ongeveer 7-8 minuten, of tot deze goudbruin en gaar is. Laat de kalkoen daarna 5 minuten rusten voordat je hem in stukjes snijdt. -
Salade samenstellen (5 minuten):
Meng in een grote kom de gemengde sla, gesneden paprika’s en avocado (in blokjes). Voeg de resterende olijfolie toe en meng goed. -
Kalkoen toevoegen (5 minuten):
Snijd de grillde kalkoen in reepjes en voeg deze toe aan de salade. Meng alles goed door elkaar en voeg eventueel feta of kaas toe als garnering.
Totaal tijd: 40 minuten
Serveer Tips:
Serveer de gegrilde kalkoen salade in mooie kommen en garneer met extra kruiden of noten voor een knapperige bite. Geniet van deze gezonde en smaakvolle maaltijd!
Reacties