Gegrilde Avocado’s met Geroosterde Tomaten en Fetakruimels
Categorie: Vegetarisch, Bijgerecht
Benodigdheden
- Grillpan of BBQ
- Bakplaat
- Keukenmes
- Snijplank
- Kom
- Lepel
Ingrediënten
- 2 rijpe avocado’s
- 300 g cherry tomaten
- 100 g feta kaas
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook (fijngehakt)
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper naar smaak
- Verse basilicum (ter garnering)
Te nemen stappen
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Tomaten bereiden: Snijd de cherry tomaten doormidden en leg ze op een bakplaat. Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, knoflook, oregano, zout en peper. Meng goed door elkaar. (Tijd: 5 minuten)
- Roosteren: Plaats de bakplaat in de oven en rooster de tomaten gedurende 20 minuten, totdat ze zacht zijn.
- Avocado’s voorbereiden: Snijd ondertussen de avocado’s doormidden, verwijder de pit en schep een beetje van het vruchtvlees eruit om ruimte te maken voor de feta. (Tijd: 5 minuten)
- Grillen: Besprenkel de snijkant van de avocado met de resterende eetlepel olijfolie en bestrooi met zout en peper. Leg ze met de snijkant naar beneden op de grillpan of BBQ en grill gedurende ongeveer 3-4 minuten, tot ze mooie grillstrepen hebben. (Tijd: 4 minuten)
- Feta toevoegen: Verkruimel de feta over de gegrilde avocado’s zodra ze van de grill komen. (Tijd: 1 minuut)
- Serveren: Haal de geroosterde tomaten uit de oven en verdeel ze over de gegrilde avocado’s. Garneer met verse basilicum. (Tijd: 2 minuten)
Tijdslijn
- Oven voorverwarmen: 5 minuten
- Tomaten bereiden en roosteren: 25 minuten
- Avocado’s voorbereiden en grillen: 5 minuten
- Feta toevoegen en serveren: 2 minuten
Totaaltijd: 37 minuten
Reacties