Recept voor Gegrilde Aubergine met Hummus en Linzen
Dit zoutarm recept voor gegrilde aubergine met hummus en linzen is niet alleen gezond, maar ook erg smaakvol. Het is een uitstekend gerecht voor een lichte lunch of als bijgerecht bij het diner.
Benodigdheden
- Grillpan of bakplaat
- Keukenmes
- Snijplank
- Kom voor de hummus
- Staafmixer of foodprocessor
- Kookpan voor linzen
- Zeef
- Servies voor opdienen
Ingrediënten
- 1 grote aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 200 gram linzen (gedroogd of gekookt)
- 1 citroen (sap)
- 2 eetlepels tahini
- 1/2 theelepel paprika
- Peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering)
Stappen en Tijdslijn
Stap 1: Voorbereiding (10 minuten)
Was de aubergine en snijd deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Leg de plakken op een snijplank en besprenkel ze met 1 eetlepel olijfolie, de geperste knoflook en wat peper. Laat dit 5 minuten marineren.
Stap 2: Koken van de linzen (20-30 minuten)
Als je gedroogde linzen gebruikt, breng dan een pan met water aan de kook. Voeg de linzen toe en kook ze ongeveer 20-30 minuten tot ze zacht zijn. Giet de linzen af in een zeef en zet ze opzij. Als je kant-en-klare linzen hebt, kun je deze stap overslaan.
Stap 3: Grillen van de aubergine (10-15 minuten)
Verhit de grillpan of bakplaat op middelhoog vuur. Grill de aubergineplakken gedurende 4-6 minuten aan elke kant, totdat ze mooi gekarameliseerd en zacht zijn.
Stap 4: Hummus maken (5 minuten)
In een kom, voeg de gekookte linzen, sap van de citroen, tahini en paprika toe. Pureer met een staafmixer of foodprocessor tot een romige massa. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Proef en voeg eventueel extra peper toe.
Stap 5: Serveren (5 minuten)
Leg de gegrilde aubergineplakken op een bord, schep de linzenhummus ernaast en garneer met verse peterselie. Serveer warm of op kamertemperatuur.
Totaal Tijd: 1 uur
Geniet van je zoutarme maaltijd, boordevol smaak en voedingsstoffen!
Reacties