Garnalen en Orzo Salade met Citroendressing
Een heerlijke, frisse salade perfect voor een zomerse lunch of als lichte avondmaaltijd. Dit recept combineert de zachte smaak van garnalen met de rijke textuur van orzo en een verfrissende citroendressing.
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Mengkom
- Zeef
- Garde of vork
Ingrediënten
- 200 gram orzo
- 300 gram garnalen, gepeld en ontdarmd
- 1 komkommer, in blokjes gesneden
- 250 gram cherrytomaten, gehalveerd
- 1 rode ui, fijn gesnipperd
- 150 gram feta, verkruimeld
- Verse peterselie, gehakt
- 2 citroenen (sap en rasp)
- 3 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
- Kook de orzo: Breng water aan de kook en voeg de orzo toe. Kook volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente. Giet af en spoel onder koud water om af te koelen.
- Bak de garnalen: Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Voeg de garnalen toe en bak tot ze roze en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper. Zet apart om af te koelen.
- Maak de dressing: In een kleine kom, combineer het citroensap en de rasp, de resterende olijfolie, zout en peper. Klop tot een emulsie.
- Meng de salade: In een grote mengkom, combineer de gekookte orzo, gebakken garnalen, komkommer, cherrytomaten, rode ui, en feta. Giet de citroendressing over de salade en meng goed door elkaar.
- Garnish: Strooi de verse peterselie over de salade vlak voor het serveren.
Bereidingstijd
De totale bereidingstijd voor dit gerecht bedraagt ongeveer 30 minuten.
Tips
- Voor een pittige variant kan een klein gesneden rode peper toegevoegd worden aan de dressing.
- Garnalen kunnen vervangen worden door blokjes gegrilde kip voor een andere smaakbeleving.
- Bewaar de salade in een afgesloten container in de koelkast voor maximaal 2 dagen.
Geniet van je smaakvolle en gezonde garnalen en orzo salade met een tint van citroen!