Frisse volkoren tagliatelle met citroen, courgette en basilicum
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Groot serveerschaal
Ingrediënten
- 250 gram volkoren tagliatelle
- 1 courgette
- 2 teentjes knoflook
- 1 biologische citroen
- 30 gram verse basilicum
- Olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Te nemen stappen
1. Kook de tagliatelle (10 minuten)
- Breng een grote pan met gezouten water aan de kook.
- Voeg de volkoren tagliatelle toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (ongeveer 8-10 minuten) totdat deze al dente is.
2. Bereid de groenten (5 minuten)
- Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
3. Bak de courgette en knoflook (5 minuten)
- Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de courgette en knoflook toe en bak deze 5 minuten tot de courgette zacht is.
4. Voeg citroen en basilicum toe (2 minuten)
- Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit.
- Voeg de citroenrasp en het sap toe aan de courgette en meng goed.
- Snijd de basilicum grof en voeg deze toe aan de pan.
5. Meng de tagliatelle met de groenten (3 minuten)
- Giet de tagliatelle af en voeg deze toe aan de koekenpan.
- Meng alles goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
6. Serveer (2 minuten)
- Verdeel de tagliatelle over de serveerschaal en garneer indien gewenst met extra basilicum en een schijfje citroen.