Recept voor Zoutarme Franse Uiensoep
Deze zoutarme Franse uiensoep is een heerlijke, verwarmende maaltijd die perfect is voor koude dagen. Het gebruik van minder zout maakt dit recept geschikt voor mensen die hun zoutinname willen beperken, zonder in te boeten op smaak. Volg de onderstaande stappen en geniet!
Benodigdheden
- 1 grote kookpan of soeppan
- Houten lepel of spatel
- Snijplank
- Schilmesje of keukenmes
- Kom voor het serveren
- Lepel voor het opscheppen
- Grill of oven (optioneel, voor het gratineren)
Ingrediënten
- 4 grote uien, in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1,5 liter groentebouillon (zoutarm)
- 1 theelepel tijm (gedroogd of vers)
- 1 laurierblad
- Peper naar smaak
- Stokbrood of een ander zoutarm brood (optioneel, voor serveren)
- Geraspte kaas (optioneel, voor gratineren)
Stappen en tijdslijn
Voorbereiding (10 minuten)
- Snijd de uien in dunne plakjes op de snijplank met een keukenmes.
- Hak de knoflook fijn en zet deze apart.
Koken (30 minuten)
- Verhit de kookpan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
- Voeg de gesneden uien toe en bak ze ongeveer 20-25 minuten tot ze goudbruin en gekaramelliseerd zijn. Roer regelmatig met de houten lepel.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak nog 1-2 minuten tot de knoflook geurig is.
Soep samenstellen (10 minuten)
- Voeg de zoutarme groentebouillon, tijm en het laurierblad toe aan de pan.
- Breng de soep aan de kook en laat deze nog eens 10 minuten zachtjes koken.
- Verwijder het laurierblad en breng de soep op smaak met peper.
Serveren (5 minuten)
- Schep de soep in kommen. Serveer eventueel met een snede zoutarm stokbrood en geraspte kaas bovenop de soep.
- Als je de kaas wilt gratineren, plaats de kommen dan onder de grill of in een oven tot de kaas gesmolten is.
Geniet van je zoutarme Franse uiensoep! Deze soep is niet alleen gezond, maar ook vol van smaak, perfect voor iedere gelegenheid.
Reacties