Recept voor Erwtensoep met Munt (Zoutarm)
Benodigdheden
- Keukengerei:
- Snijplank
- Mes
- Kookpan (3-4 liter)
- Staafmixer of blender
- Soepkommen
- Lepel
Ingrediënten
- Voor 4 personen:
- 400 gram diepvries doperwten
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 middelgrote aardappel, in blokjes
- 1 liter groentebouillon (zoutarm)
- 2 eetlepels olijfolie
- 20 gram verse muntblaadjes, fijngehakt
- Peper, naar smaak
- Optioneel: een scheutje citroensap voor smaak
Stappen om de Erwtensoep te Bereiden
Stap 1: Voorbereiding (5 minuten)
Verzamel alle ingrediënten en keukengerei om het kookproces soepel te laten verlopen.
Stap 2: Uien en Knoflook Fruit (5 minuten)
- Verhit 2 eetlepels olijfolie in de kookpan op middelhoog vuur.
- Voeg de fijngehakte ui toe en fruit deze totdat deze glazig is.
- Voeg daarna de fijngehakte knoflook toe en bakt dit 1 minuut mee.
Stap 3: Aardappel en Bouillon Toevoegen (10 minuten)
- Voeg de blokjes aardappel toe aan de pan en roer goed door.
- Giet de zoutarme groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
- Kook de soep gedurende 10 minuten, totdat de aardappels zacht zijn.
Stap 4: Doperwten en Munt Toevoegen (5 minuten)
- Voeg de diepvries doperwten en de fijngehakte muntblaadjes toe aan de soep.
- Kook de soep nog eens 5 minuten, tot de doperwten door en door warm zijn.
Stap 5: Pureren (5 minuten)
- Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep te pureren tot een gladde massa.
- Proef de soep en voeg eventueel wat peper en een scheutje citroensap toe voor extra smaak.
Stap 6: Serveren (2 minuten)
- Verdeel de soep over de soepkommen.
- Garneer eventueel met een paar extra muntblaadjes.
- Dien onmiddellijk op en geniet van deze heerlijke, zoutarme erwtensoep met munt!
Totale Tijdsduur
Totaal: 37 minuten
Reacties